Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di vongole, fatte spurgare in acqua e sale
- 350 g di ceci bianchi lessi
- 400 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino piccante fresco
- 320 g di pasta secca, tipo lagane o pappardelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e ceci con pomodorini
40 Min
Pasta e fagioli alla napoletana
40 Min
Pasta e fagioli cannellini
40 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1 Std.
Pasta integrale fagioli e cozze
1 Std.
Lagane e ceci in purea
1 Std. 20 Min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 Min
Quadrucci seppie e piselli
1 Std. 45 Min
Lagane e ceci
1 Std.
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1 Std. 30 Min
Orecchiette cime di rapa e seitan
40 Min
Mezze maniche con fagioli e cozze
1 Std.