Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di vongole, fatte spurgare in acqua e sale
- 350 g di ceci bianchi lessi
- 400 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino piccante fresco
- 320 g di pasta secca, tipo lagane o pappardelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 73.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e ceci
40 min
Orecchiette salsiccia e broccoli
35p
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 godz. 5 min
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Lagane e ceci in purea
1h 20min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Cornucopia ripiena di tagliolini al merluzzo e lenticchie
2h 20min
Pasta integrale fagioli e cozze
1h
Lagane e ceci
1h
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h