Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di pomodoro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio senza anima
-
500
g di pomodori maturi senza semi e buccia, a pezzi
lub 500 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 pizzico di zucchero
- 10 foglie di basilico fresche
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Melanzane
- 100 g di farina tipo 0
- 4 melanzane violette a fette (½ cm) (vedere consigli)
- 2 uova sbattute
- olio di arachidi per friggere
- sale q.b.
- 500 g di mozzarella sgocciolata, a fette
- 2 cucchiaini di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3824 kJ / 914 kcal
- Białko
- 33.4 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 73.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene
1h 30min
Parmigiana di melanzane
2h
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min
Verdure ripiene
1h 20min
Carpaccio di melanzane
45 Min
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 dk
Melanzane ripiene all'orientale
1h 20min
Patate novelle ripiene
1h 5min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 Min
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
50min
Melanzane alla pizzaiola
1sa 10 dk