Fusilli, carciofi e cacio

Fusilli, carciofi e cacio

4.6 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 4 carciofi (circa 350 g), puliti, a fettine sottili e messi a bagno in acqua e succo di limone
  • 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 320 g di pasta secca tipo fusilli
  • 40 g di caciocavallo grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 430 kcal / 1799 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 62.5 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...