
Wersje kompatybilne
One pot à la mexicaine quinoa, poivrons et maïs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de paprika fumé, moulu
- 220 g de quinoa rincé
- 350 g d'eau
- 1 poivron rouge en petits morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g de grains de maïs en conserve égouttés
- brins de coriandre fraîche ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 301 kcal / 1265 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g