Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g d'eau
-
1
c. à soupe bombée de bouillon de légumes en pâte
lub 1 cube de bouillon de légumes - 400 g de lentilles sèches
- 100 g de riz
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de concentré de tomate (opcjonalnie)
- 15 g de vinaigre
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g d'oignons, coupés en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz sauté aux épices et champignons
45 Min
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25min
Chili Sin Carne
30min
Ragoût veggie de haricots rouges
1 Std. 25 Min
Riz épicé aux lentilles et aux oignons frits
1小时 15 分钟
Pâtes aux lentilles et à la saucisse
35min
Riz fondant aux légumes
25min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Sauce bolognaise aux lentilles
35min
Curry de pois chiches, orzo et épinards
30min
Dahl de pois cassés à la patate douce
13 godz. 25 min
Chili de pois chiches
45 Min