Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de jambon, en allumettes
- 4 oignons verts, coupés en deux dans la longueur et émincés
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 400 g de petits pois, frais ou surgelés
- 2 cœurs de sucrine, coupés en quatre quartiers
- sel
- poivre moulu
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55min
Jardinière de légumes
40min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 Min
Pot-au-feu
1小时 35 分钟
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Petits pois, oignons, lardons et œufs mollets
35min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 Min
Petit salé aux lentilles
55min
Jardinière de légumes
40min
Ratatouille
40min
Porc aux lentilles
1h 20min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min