Œufs pochés aux épinards crémeux

Œufs pochés aux épinards crémeux

4.7 152 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 2250 g d'eau
  • 800 g de feuilles d'épinards frais équeutées et coupées en deux
  • 20 g de beurre
  • sel
  • poivre moulu
  • 80 g de comté coupé en dés (1,5 cm)
  • 200 g de crème fraîche épaisse
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre
  • 2 c. à soupe de vinaigre de vin
  • 4 œufs extra frais
  • 1 c. à soupe d'huile neutre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 1774 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...