Stufato di maiale, mele e lenticchie

Stufato di maiale, mele e lenticchie

4.6 54 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 3 spicchi di aglio
  • 250 g di bocconcini di carne di maiale senza nervi a dadini (3 cm), asciugata con carta assorbente
  • 250 g di cipolla a metà
  • 120 g di carota a pezzi
  • 200 g di mela acidula pulita e sbucciata (3 cm)
  • 700 g di acqua
  • 200 g di lenticchie verdi secche sciacquate e sgocciolate
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • 2 cucchiai di aceto di mele (opcjonalnie)
  • 2 foglie di alloro secche
  • 1 cucchiaino di foglioline di timo fresco (opcjonalnie) + q.b. per servire
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 240 g di fagioli cannellini in scatola sgocciolati
  • 50 g di panna da cucina (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 439.3 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 2255.9 kJ / 539.2 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 56.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...