Zuppa di pollo, crauti e fagioli bianchi

Zuppa di pollo, crauti e fagioli bianchi

4.0 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di sovracoscia di pollo disossata e senza pelle a dadini (3 cm), asciugata con carta assorbente
  • 40 g di radice fresca di zenzero a fettine (2 mm)
  • 120 g di cipolla a metà
  • 120 g di carota a pezzi
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 200 g di patata a dadini (2 cm)
  • 150 g di crauti in scatola sgocciolati
  • 1 cucchiaio di curcuma in polvere
  • 230 g di fagioli bianchi di Spagna in scatola, sgocciolati
  • foglie di prezzemolo fresche tritate, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 220.7 mg
Białko 12.2 g
Kalorie 1192.4 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...