Katsu curry

Katsu curry

3.4 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Riso
  • 400 g di riso basmati bianco
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Curry e cotoletta
  • ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
  • ½ cucchiaino di semi di senape
  • 150 g di cipolle a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 15 g di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi
  • 1 peperoncino rosso piccante senza semi
  • 40 g di olio di sesamo
  • 115 g di farina tipo 00
  • 2 uova
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 400 g di latte di cocco
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 600 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • olio di arachidi q.b.
  • Panko q.b.
  • 8 fettine di lonza di maiale (spesse 1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 521.7 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 2338.1 kJ / 558.8 kcal
Tłuszcz 19.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 74.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...