Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
Béchamel sauce
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 1000 g whole milk
- 80 g plain flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Assembly
- 17 dried lasagne pasta sheets, (approx. 500 g)
- water, for cooking pasta
- fine sea salt, to taste
- 150 g fresh baby spinach
- 17 slices back bacon, smoked (approx. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 Min
Gnocchi Carbonara with Peas
20 Min
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1u. 5min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1u. 10min
Chicken Enchiladas
1h
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Tuna Pasta Bake
1h
Chicken and Spinach Lasagne
1 Std. 15 Min