Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
Béchamel sauce
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 1000 g whole milk
- 80 g plain flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Assembly
- 17 dried lasagne pasta sheets, (approx. 500 g)
- water, for cooking pasta
- fine sea salt, to taste
- 150 g fresh baby spinach
- 17 slices back bacon, smoked (approx. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Chicken Enchiladas
1h
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Ham Hock Potato Bake
35 Min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1h
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45min
Tomato Basil Chicken Quiche
1h
Pasta with chicken, mushrooms and green beans
40min
Beef and Bean Enchiladas
40min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15 min