Mexican Meatballs with Black Beans

Mexican Meatballs with Black Beans

4.0 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

Meatballs
  • fresh parsley cut in pieces
    20 g
  • bread torn in pieces
    150 g
  • milk
    150 g
  • onions
    120 g
  • beef mince broken in pieces
    750 g
  • mustard
    1 tsp
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • medium eggs
    2
Sauce
  • garlic cloves
    4
  • olive oil
    35 g
  • green peppers (approx. 2 peppers) diced (1 cm)
    250 g
  • red peppers (approx. 2 peppers) diced (1 cm)
    250 g
  • chilli sauce (e.g hot chilli sauce)
    20 g
  • tomatoes cut in pieces
    100 g
  • white wine
    50 g
  • water
    100 g
  • tomato purée
    10 g
  • Tabasco
    8 drops
  • tinned black beans drained (2 x 400 g tins)
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 528 kcal / 2210 kJ
Białko 35.1 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 27.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...