Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
TM6 TM5

Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous

4.3 (18 ocen)

Składniki

Tahini

  • 50 g toasted sesame seeds (see tip)
  • 30 g groundnut oil

Couscous and Chopped Salad

  • 180 g couscous
  • 220 g boiling water
  • 2 limes, thin peelings of skin and 20-30 g juice to taste
  • 10 sprigs fresh coriander, cut in pieces
  • 80 g extra virgin olive oil
  • 1 ¼ tsp fine sea salt
  • 2 pinches ground black pepper, plus ½ tsp
  • 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
  • 100 g cashew nuts
  • 1 garlic clove
  • 1 courgette (approx. 200 g), cut in pieces (2-3 cm)
  • 1 red pepper (approx. 145 g), quartered
  • ½ white cabbage (approx. 300 g), cored, cut in pieces (2-3 cm)

Steaks

  • 40 g toasted sesame seeds
  • 1 Tbsp groundnut oil
  • 2 sirloin steaks (approx. 170 g each), fat removed
  • 4 pinches fine sea salt, or to taste
  • 2 pinches ground black pepper, or to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3601 kJ / 866 kcal
Białko
38 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
59 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
320 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy