
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red cabbage thickest part of the core removed and cut in wedges that fit in feeder
- 100 g red pepper cut in wedges
- 100 g red onions halved vertically
- 100 g carrot
- 100 g courgette unpeeled, ends removed
- 3 garlic cloves
- 1260 g water plus extra for soaking skewers
- 120 g smooth peanut butter
- 80 g soy sauce
- 3 Tbsp honey
- 20 g toasted sesame oil
- 40 g rice vinegar
- 1 ½ tsp ground ginger
- 40 g lime juice, freshly squeezed
- 40 g tamarind paste
- 1 fresh red chilli halved, deseeded if desired
- 1 fresh lemon grass cut in pieces
- 80 g shallots halved
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 20 g vegetable oil plus 1 Tbsp
- 1 tsp ground black pepper
- 2 - 2 ½ tsp fine sea salt to taste
- 600 g rump steak cut in strips (1-2 cm x 5-7 cm)
- 220 g Chinese egg noodles, dried
- 1 - 2 Tbsp fresh coriander leaves to taste, roughly chopped
- 1 - 2 Tbsp toasted sesame seeds to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 891 kcal / 3728 kJ
- Białko
- 52 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 86 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 2593 mg