
Wersje kompatybilne
Crème de fruits de mer et tagliatelle de légumes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 poireau
- 300 g d'eau
- 4 carottes en tagliatelles
- ¼ de céleri-rave en tagliatelles
- 2 courgettes en tagliatelles
- 2 échalotes
- 15 g de beurre
- 30 g de vin blanc
- 500 g de mélange de fruits de mer surgelé
- 500 g de crème liquide légère
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 dose de safran
- du sel
- du poivre moulu
- quelques brins de ciboulette fraîche ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 612 kcal / 2542 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 21 g