Crevettes à l’américaine, sauce tomate et cognac

Crevettes à l’américaine, sauce tomate et cognac

4.3 184 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • échalotes en morceaux
    3
  • de beurre
    15 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de cognac
    30 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • de thym frais
    1 brin
  • feuille de laurier
    1
  • de piment de Cayenne en poudre
    1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pâtes fraîches
    240 g
  • de crème liquide légère
    1 c. à soupe
  • de crevettes crues, décortiquées
    800 g
  • brins de persil
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 456 kcal / 1928 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...