Riz cantonais, brochettes de crevettes marinées

Riz cantonais, brochettes de crevettes marinées

4.2 128 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • le jus d'un citron jaune
  • le zeste d'un citron jaune
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'ail pelée et dégermée
    1 gousse
  • de sauce de soja
    4 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • crevettes crues, décortiquées
    24
  • œufs
    3
  • de crème fraîche
    80 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'oignon coupé en quatre
    150
  • d'eau
    800 g
  • de riz
    250 g
  • de petits pois frais écossés
    200 g
  • de jambon en dés
    150 g
  • de menthe fraîche ciselées
    10 feuilles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 428 kcal / 1811 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...