Gratin de poisson et pommes de terre

Gratin de poisson et pommes de terre

4.4 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • de pommes de terre (4 petites pommes de terre), coupées et taille adaptée à la grande goulotte
    600 g
  • de blancs de poireau
    200 g
  • l'eau froide pour couvrir les pommes de terre
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de beurre et 1 c. à soupe pour la cuisson
    40 g
  • cube de bouillon de poisson
    ½
    ½ c. à café de fumet de poisson maison
  • de poivre moulu
    1 c. à café
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    300 g
  • de filets de poisson blanc, sans la peau et ferme (type : morue, mérou ou églefin)
    600 g
  • de zeste de citron râpé
    1 c. à soupe
  • citron jaune coupé en deux, pour le service
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 653 kcal / 2731 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 1001 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...