Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 90 g di basilico fresco, le foglie
- 100 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 700 g di acqua
- 300 g di farro perlato, sciacquato
- 200 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2455 kJ / 586.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 337.1 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35min
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35min
Farro pomodorini e gamberi con pesto di prezzemolo (Modalità Cuoci riso)
30min
Farrotto integrale alle verdure
50min
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30min
Farro alla nizzarda
40min
Insalata di legumi (vegan)
50min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30min
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40min
Insalata di farro perlato alla greca
30min
Insalata di farro vegetariana
1 Std. 30 Min