Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 filetti di branzino fresco, (circa 600 g)
- 5 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe bianco macinato
- 700 g di acqua
- 300 g di cuori di carciofo, puliti e in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 240 di ceci bianchi lessi, sgocciolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1697.3 kJ / 405.8 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1073.1 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 min
Merluzzo alla pizzaiola
30 min
Ombrina al cartoccio con patate
45 Min
Sogliola al vapore con piselli
40 min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 min
Branzino al cartoccio
1h 10 min
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
45 Min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min