
Wersje kompatybilne
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso marinade
- 20 g peanut oil
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp miso paste
- 20 g fish sauce
- 2 sirloin steaks (approx. 400-500 g total - see Tips)
Peanut dressing
- 1 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh red chilli trimmed and cut into halves
- 50 g peanut butter
- 20 g soy sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 20 g caster sugar
Salad
- 500 g boiling water
- 200 g frozen edamame beans (see Tips)
- 2 carrots cut into matchsticks
- 1 red capsicum cut into thin strips (5 mm)
- 1 cucumber cut into ribbons
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
- 3 sprigs fresh mint leaves only
- 3 sprigs fresh coriander leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 429.2 kcal / 1802.5 kJ
- Białko
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Sód
- 983.9 mg