Wersje kompatybilne
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 996 mg
Alternatywne przepisy
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 Min
Spiced lamb roast
29h 50min
Salmon filo spiral
1 Std. 10 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Sunday lamb roast
1h 55min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 Min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Roast pork with sage and cranberry stuffing
3h 35min
Coconut turmeric fish curry
40 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min