Wersje kompatybilne
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 996 mg
Alternatywne przepisy
Barbecued pork ribs
26 Std. 15 Min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Layered lamb curry
1 godz.
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1h 30min
Sunday lamb roast
1 Std. 55 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5 min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25min
Bourbon pork ribs
5h 50min
Asian beef salad with peanut dressing
30 min