Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais

Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais

4.7 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de radis roses
    50 g
  • brins de ciboulette fraîche ciselés
    5
  • de fromage blanc 20 % m.g.
    50 g
  • de fromage de chèvre en bûche
    50 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • d'échalotes coupées en deux
    50 g
  • de fanes de radis (2 bottes env.)
    300 g
  • de beurre
    25 g
  • de pommes de terre coupées en cubes
    250 g
  • d'eau
    700 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 115.8 kcal / 484.2 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 6.3 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 428.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...