Velours d'endive à l'orange

Velours d'endive à l'orange

3.3 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile de colza
  • 400 g de jus d'orange fraîchement pressé
  • 200 g d'eau
  • 240 g de lait
  • 330 g d'endives en quartiers, sans le coeur
  • 270 g de pommes de terre en cubes (2-3 cm)
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre blanc moulu
  • ½ c. à café de zeste d'orange non traitée
Velours d'endive à l'orange (3 petits pots 6-12 mois)
  • 60 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 547.5 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 683.5 kJ / 162.8 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...