Soupe froide concombre-courgette

Soupe froide concombre-courgette

3.8 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • de concombre coupé en tronçons (2 cm)
    400 g
  • de courgette coupée en tronçons
    110 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de radis roses et 2-3 émincés en fines rondelles pour la finition
    200 g
  • oignons nouveaux (oignon et tige pour l'un, et seulement les tiges pour 2 oignons)
    3
  • de feuilles de persil frais
    3 brins
  • de feuilles de basilic frais (10 feuilles env.)
    3 brins
  • de yaourt au lait de brebis
    600 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de tomates cerise coupées en deux
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 95.5 kcal / 400.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 23.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...