Velouté de fenouil

Velouté de fenouil

3.9 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 130 d'oignons coupés en deux
  • 100 g de pomme de terre coupée en morceaux
  • 500 g de bulbes de fenouil coupés en morceaux et quelques pluches pour la finition
  • 1 c. à café de graines d'anis vert et un peu pour la finition
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon
  • persil frais (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 266.2 mg
Białko 2 g
Kalorie 281.8 kJ / 67.5 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...