Juillet - Gaspacho et sorbet tomate basilic

Juillet - Gaspacho et sorbet tomate basilic

4.9 63 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Le gaspacho de tomates
  • de tomates coupées en deux
    750 g
  • gousses d'ail
    2
  • de poivron rouge épépiné et coupé en quatre
    200 g
  • de concombre épluché et coupé en tronçons
    130 g
  • de pain rassis coupé en morceaux
    80 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de vinaigre de framboise
    10 g
  • d'eau froide
    100 g
    100 g de glaçons
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
Le sorbet tomate basilic
  • de tomates mûres pelées, épépinées, préalablement congelées à plat en morceaux
    500 g
  • blanc d'œuf
    1
  • de basilic frais
    8 feuilles
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 149 kcal / 624 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...