Velouté de poireaux et pois cassés

Velouté de poireaux et pois cassés

3.5 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de pois cassés secs
  • 8 tranches fines de bacon
  • 2 verts de poireau
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 2 carottes en morceaux
  • 4 feuilles de laurier frais
  • 1 c. à soupe de cumin en poudre
  • 900 g d'eau
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • sel
  • poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 1178 kJ / 280 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...