Bavarois à la betterave et au saumon fumé

Bavarois à la betterave et au saumon fumé

4.5 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La pâte au parmesan
  • de parmesan, coupé en morceaux
    60 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de beurre coupé en morceaux
    100 g
  • de sel
    2 pincées
Le bavarois à la betterave
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    2
  • de betteraves crues coupées en morceaux (3 cm)
    400 g
  • d'eau
    50 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de piment d'Espelette à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    150 g
  • de saumon fumé détaillé en fines lamelles
    200 g
  • aneth frais pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400.3 kcal / 1675.8 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 993.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...