Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
-
600
g de langoustines
lub 600 g de gambas - 800 g d'eau
- 100 g de vin blanc sec
- 130 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 200 g de brocoli, détaillé en petits bouquets
- 240 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 30 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 383 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 Min
Risotto au curry et noix de coco
35 Min
Tagliatelles au poireau et aux coques
45 Min
Risotto chèvre-brocoli
45 Min
Risotto aux petits pois-carotte
45 Min
Gambas
30 Min
Noix de saint-jacques à la crème de corail et petits légumes
35 Min
Saint-jacques à la compotée de fenouil et coriandre
40 Min
Risotto au saumon
45 Min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 Min
Risotto au potiron
35 Min