Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 2 courgettes, coupées en cubes de 2 cm
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 2 c. à café de curry en poudre
- 1 pincée de graines de cumin
- 200 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de dos de cabillaud
- 300 g de pavés de saumon frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017 kJ / 242 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Poisson au curry
55min
Lotte à la provençale
50min
Curry de poisson
45min
Merlu à la galicienne
45min
Rougail de poisson
40min
Ramequins de poisson créole
30min
Tajine de lieu et de courgettes aux épices
50min
Mijoté de thon aux pommes de terre
55min
Cari poisson
35min
Lotte vapeur façon tajine
1h 45min
Blanquette de cabillaud
55min
Osso-buco de lotte
45min