Blanquette de saumon aux fèves

Blanquette de saumon aux fèves

4.3 99 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 250 g de fèves fraîches ou surgelées
  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 200 g de vin blanc sec
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • 830 g d'eau
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou en six
  • 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 5 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 250 g de riz basmati
  • 6 pavés de saumon frais sans la peau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36 g
Kalorie 2636 kJ / 633 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 39.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...