Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 150 g de beurre, et un peu pour le plat
- 4 œufs
- 2 pincées de sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 50 g de sucre en poudre
- 600 g de poires
- 50 g de sucre roux
- 50 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2726.3 kJ / 653.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 420 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux abricots façon crumble
3sa 20 dk
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Tatin de poires
2h 40min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 godz. 10 min
Crumble pommes-figues
45 min
Financier aux pommes façon tatin
55 min
Tarte au thon à la tomate
1 godz. 30 min
Gâteau aux poires
50 min
Far aux pommes
1h
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 godz. 30 min