Tarte aux poires à l'ancienne

Tarte aux poires à l'ancienne

4.4 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

  • 280 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 150 g de beurre et un peu pour le plat
  • 4 œufs
  • 2 pincées de sel
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de sucre en poudre
  • 600 g de poires
  • 50 g de sucre roux
  • 50 g d'amande émondée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 420 mg
Białko 13 g
Kalorie 2726.3 kJ / 653.8 kcal
Tłuszcz 38.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...