Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 2 c. à soupe de miel de châtaignier
- 65 g de farine de blé
- 60 g de fécule de pomme de terre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- beurre, pour la plaque à madeleines
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Financiers à la noisette
25min
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
2h 30min
Financiers orange-noisette
20min
Cookies à l'orange confite
35min
Biscuits aux figues
1h 15min
Biscuits aux amandes
55min
Madeleines au miel
20min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30min
Sablés de Pâques
1h 30min
Biscuits croustillants aux noisettes
30min
Cookies au chocolat et aux noix
45min
Madeleines à l'orange
1h