Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace à vanille (la veille)
- ½ gousse de vanille
- 200 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
Les meringues (la veille)
- 3 blancs d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 100 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de fruits rouges surgelés variés
La chantilly (le jour même)
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1393 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 190.5 g
- Tłuszcz
- 61.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 220.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé à la vanille
45 Min
Minipavlovas
3h 45min
Croustades de pomélo au sabayon et sésame noir
40 min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35 min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Soufflé aux agrumes
30 min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Pêche Melba
6h
Pavlova gourmande aux fruits rouges
5h 30min
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.