Pavlova en verrine

Pavlova en verrine

4.5 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
2 portions

Składniki

La glace à vanille (la veille)
  • de lait
    200 g
  • gousse de vanille
    ½
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    40 g
Les meringues (la veille)
  • de sucre en poudre
    120 g
  • blancs d'œufs
    3
  • de sucre glace
    120 g
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de fruits rouges surgelés variés
    200 g
La chantilly (le jour même)
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    200 g
  • de sucre glace
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1393 kcal / 5839 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 61.5 g
Węglowodany 190.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 39.5 g
Sód 220.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...