![Pavlova en verrine Pavlova en verrine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35e330ba-824a-485c-9931-37784604494b/Derivates/962bcd66-e74d-4e00-be46-60657da655e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace à vanille (la veille)
- ½ gousse de vanille
- 200 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
Les meringues (la veille)
- 3 blancs d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 100 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de fruits rouges surgelés variés
La chantilly (le jour même)
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1393 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 190.5 g
- Tłuszcz
- 61.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 220.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova aux fruits rouges
4h
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6h
Minipavlovas
3 Std. 45 Min
Ballotine de dinde, purée de pommes de terre
1 godz. 5 min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35 phút
Crémet sur lit d'abricot, coulis de framboises
13h 30min
Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs
1 Std. 45 Min
Croustillant poire-chocolat
1ч. 10 мин.
Ravioles de homard sauce Newburg
1h 40min
Douillon aux poires
1h 15min
Cheesecake à l'avocat
13h 30min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55min