![Pannacotta à la cerise Pannacotta à la cerise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/635335A6-C44C-4D7A-B0C8-D37E8F04C369/Derivates/30f2313a-5228-4eed-b488-9b0235f08afb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de lait entier
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 300 g de cerises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1450.2 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 83.5 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta aux fruits rouges
3 Std. 25 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Cheesecake et coulis de fraises
1 Std. 5 Min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Meringues aux amandes
2 godz. 50 min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Crème brûlée à la vanille
3 Std. 45 Min
Eclair caramel-noisette
2h
Crème brûlée à la portugaise
25 Min
Minipavlovas à la crème glacée framboise
Brak ocen
Mousse de figue au fromage blanc
4h
Crème à la fraise et au yaourt
3 Std. 20 Min