Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de lait entier
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 300 g de cerises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1450.2 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 83.5 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta
5 godz. 50 min
Semoule au coulis de mangue
1 Std. 50 Min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3 godz. 45 min
Crémeux et biscuit citron, coulis de fraise
1 godz. 35 min
Cheesecake et coulis de fraises
1h 5min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Tartelettes à la crème
55min
Minicannelés aux speculoos
1 Std. 20 Min
Pannacotta aux myrtilles
4 godz. 30 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25min