Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 195 g de sucre en poudre
- 210 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 4 pommes à cuire, en gros quartiers
- 100 g d'amandes fraîches
- 2 c. à café bombées de miel
- 80 g de farine de blé
- 2 pincées de sel
- 6 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2974 kJ / 714 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Gâteau Dudule
1h
Flan aux pommes
50 Min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Far aux pommes
1h
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10 min
Far breton aux pruneaux
1h 10 min
Grand financier à la noisette
55min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h