Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 195 g de sucre en poudre
- 210 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 4 pommes à cuire, en gros quartiers
- 100 g d'amandes fraîches
- 2 c. à café bombées de miel
- 80 g de farine de blé
- 2 pincées de sel
- 6 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2974 kJ / 714 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2h
Paris-Deauville
12h
Far breton aux pruneaux
1h
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Grand financier à la noisette
55 min
Tarte sucrée du Berry
1h
Gâteau nantais et glace au rhum
13 godz. 15 min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 godz.
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Far aux pommes
1h