Mille-feuille à la crème pâtissière

Mille-feuille à la crème pâtissière

3.7 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

La crème pâtissière
  • de lait entier
    500 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    40 g
  • de fécule de maïs
    10 g
  • de jaunes d'œufs (environ 5 jaunes)
    100 g
  • gousse de vanille les graines seulement
    1
  • d'eau
    1000 g
La pâte feuilletée
  • de beurre doux congelé en morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé (T 45), et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide préalablement congelée pendant 10 minutes
    90 g
  • de sel
    2 pincées
Le montage
  • de sucre glace pour la finition
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 386.7 kcal / 1618.1 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 45.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...