Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
- 250 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 2 sachets de sucre vanillé
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 197 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraisier
15 godz.
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Paris-Brest
3 Std.
Religieuse au café
4h 40 min
Crème pâtissière XXL
15 Min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Choux craquelins à la vanille
1 Std. 15 Min
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5h
Chouquettes du goûter
35min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Macarons à la vanille
3 Std.