![Choux à la crème Choux à la crème](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7d0a6d533f4d3e9d29b33c1a24aed322/Derivates/e2d49242fce10af2266dd38cb72860b5dbfccc55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
- 250 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 100 g de mascarpone
- 2 sachets de sucre vanillé
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814 kJ / 197 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Fraisier
15 godz.
Feuilleté chantilly et fraise
1 Std. 15 Min
Chouquettes du goûter
35 min
Crème pâtissière XXL
15 Min
Crème pâtissière au chocolat
30 Min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5 godz.
Briochettes parisiennes
4 godz. 5 min
Macarons à la vanille
3h
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4h
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min