![Baguette tradition Baguette tradition](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d2fd504c7be7d4db2138fe80dd599e4/Derivates/792cfa6850cd8900e1e8f516f8822929009245ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 4 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 65, pour fariner
- 9 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2571 kJ / 605 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza italienne
2hod. 5min
Brioche Nanterre
4h 15min
Mon pain de campagne maison
4klst 40 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain au levain
17 godz.
Petits pains aux noix
4小时 30 分钟
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pâte à pizza
1 Std.
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de campagne
3h 45min
Pain complet
16h
Croissants au beurre
16 godz. 15 min