Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 4 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine T 65, pour fariner
- 9 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2571 kJ / 605 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 119 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15 min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain au levain
17 godz.
Pain complet
16u.
Croissants au beurre
16h 15min
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min
Pâte à pizza italienne
2h 5 min
Pain de campagne en cocotte
2小时 10 分钟