Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'oignon, émincé
- 350 g d'asperges vertes en morceaux (2 cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli (cuisson 18 min.)
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
1
c. à café de pistils de safran (voir "Conseil(s)")
lub 1 dose de safran - 1 cube de bouillon de légumes
- 20 g de beurre
- parmesan râpé, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45 min
Risotto aux asperges et petits pois
40 min
Risotto milanais au safran
30 min
Risotto printanier
1h
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux asperges
35min
Potée de riz à la courge (2 portions)
50min
Risotto au safran à la milanaise
1h 30min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Cannelloni aux épinards, à la ricotta et au citron
1 Std. 15 Min
Risotto aux trompettes-de-la-mort
35min