Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g d'huile d'olive
- 100 - 150 g de légumes variés à poêler (oignons, échalotes, poireaux par ex.), en morceaux (2 cm)
- 350 - 400 g de légumes variés (courgettes, carottes, citrouille, patates douces, céleri-rave, panais...), en morceaux (2 cm)
-
50
g de légumes variés surgelés
lub 50 g de petits pois surgelés - 700 - 800 g d'eau
-
1
c. à café de fond de légumes
lub 1 cube de bouillon de légumes -
½ - 1
c. à café de sel
lub ½ - 1 c. à soupe de sauce de soja - 60 - 80 g de pâtes sèches courtes, type ditalini ou risoni
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 Min
Minestrone de légumes verts
1 Std.
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Minestrone d'hiver
1 Std. 10 Min
Scotch broth (bouillon écossais)
1 Std.
Potée de légumes
50 Min
Soupe de lentilles vertes
35 Min
Minestrone de légumes aux petites pâtes
55min
Soupe rustique
12h
Soupe paysanne
55min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Soupe danoise aux pois cassés
1 Std.