![Risotto milanais au safran Risotto milanais au safran](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22211ed7865a1b4fc1880aa7b6c0106d/Derivates/7250cd57110cf2f5a9c7f92ce490a79943118b40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 50 g de beurre, en morceaux
- 300 g de riz spécial risotto
- 50 g de vin blanc
- 700 g d'eau bouillante
- 1 cube de bouillon, émietté
- 1 dose de safran
-
1
c. à soupe de crème
lub 1 c. à soupe de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30 min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Grittibenz sucré
2 Std. 15 Min
Galette des rois noix de pécan et sirop d'érable
2 Std. 45 Min
Risotto alle cinque P
30 min
Risotto aux asperges et au safran
35 min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Risotto au safran à la milanaise
1 godz. 30 min
Croissants au jambon
35 min