Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 50 g de beurre, en morceaux
- 300 g de riz spécial risotto
- 50 g de vin blanc
- 700 g d'eau bouillante
- 1 cube de bouillon, émietté
- 1 dose de safran
-
1
c. à soupe de crème
lub 1 c. à soupe de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Risotto au citron et épinards
30min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30min
Risotto à la tomate et burrata
30min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Risotto au safran à la milanaise
1 Std. 30 Min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30min
Papet vaudois
55 min
Risotto à la courge
35min
Focaccia aux tomates
40min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto alle cinque P
30min