Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de sucre en poudre
- 160 g de beurre, très froid et coupé en morceaux
- 60 g de vin blanc
- 15 g de liqueur d'anis
- 15 g de jus de citron
- 1 c. à café de levure chimique
- 300 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 441.4 kJ / 105.5 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 16.3 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits à la pâte d'amande
25min
Brioche aux pralines
8h 35min
Sablés au citron
1 godz. 40 min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35 min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12h 25 min
Galette des rois amande et rose
2 godz. 45 min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Minimadeleines à la réglisse
30min
Coupe glacée à la Chartreuse
13 godz.
Focaccia italienne
5h 10min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35min