Mantecados (biscuits sablés andalous)

Mantecados (biscuits sablés andalous)

3.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
24 pièces

Składniki

  • 50 g de sucre en poudre
  • 160 g de beurre très froid et coupé en morceaux
  • 60 g de vin blanc
  • 15 g de liqueur d'anis
    ½ c. à café de graines de fenouil, moulues
  • 15 g de jus de citron
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 300 g de farine de blé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 16.3 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 441.4 kJ / 105.5 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...