Petites brioches aux raisins et craquelin vanille

Petites brioches aux raisins et craquelin vanille

4.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 pièces

Składniki

Les brioches
  • 40 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 30 g de miel
  • 50 g de lait
  • 280 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 20 g de sucre en poudre
  • 5 g de sel
  • 10 g d'eau de fleur d'oranger
  • 2 œufs
  • 60 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de raisins blancs secs, moelleux (voir "Conseil(s)")
Les craquelins
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 50 g de farine de blé
  • 50 g de cassonade
  • 1 gousse de vanille (les graines seulement)
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 369 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1895.3 kJ / 451.8 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...