Petites brioches aux raisins et craquelin vanille

Petites brioches aux raisins et craquelin vanille

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 pièces

Składniki

Les brioches
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    40 g
  • de miel
    30 g
  • de lait
    50 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    280 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de sel
    5 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    10 g
  • œufs
    2
  • de beurre coupé en morceaux
    60 g
  • de raisins blancs secs, moelleux (voir "Conseil(s)")
    150 g
Les craquelins
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de cassonade
    50 g
  • gousse de vanille (les graines seulement)
    1
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 451.8 kcal / 1895.3 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 369 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...