Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle

Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle

4.7 571 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'huile végétale
    40 g
  • oignon coupé en huit
    1
  • d'escalope de dinde taillée en lanières (3 x 1 cm)
    400 g
  • de champignons de Paris frais coupés en deux
    250 g
  • d'eau et une grande quantité d'eau salée pour la cuisson des nouilles
    150 g
  • de fond de volaille en pâte maison
    ½ c. à café
    ½ cube de bouillon de poule
  • de crème épaisse, 5-15% m.g.
    200 g
  • de fécule de maïs
    15 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de moutarde
    2 c. à café
  • de nouilles aux œufs, type spaetzle, fraîches
    500 g
  • de ciboulette fraîche finement ciselé
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 600 kcal / 2521 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...