
Wersje kompatybilne
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile végétale
- 1 oignon coupé en huit
- 400 g d'escalope de dinde taillée en lanières (3 x 1 cm)
- 250 g de champignons de Paris frais coupés en deux
- 150 g d'eau et une grande quantité d'eau salée pour la cuisson des nouilles
-
½
c. à café de fond de volaille en pâte maison
lub ½ cube de bouillon de poule - 200 g de crème épaisse, 5-15% m.g.
- 15 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 2 c. à café de moutarde
- 500 g de nouilles aux œufs, type spaetzle, fraîches
- ½ bouquet de ciboulette fraîche finement ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 600 kcal / 2521 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 1.8 g