
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile végétale
- 100 g d'oignon coupé en deux et émincé (5 mm)
- 500 g de filets de poulet, avec ou sans peau coupés en morceaux (2 cm)
- 400 g de poivrons variés coupés en morceaux (2 cm)
- 200 g d'eau et 1-2 c. à soupe d'eau
- 1 c. à café de paprika fort en poudre
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre moulu
-
20
g de pâte de piment turque douce
lub 20 g de concentré de tomate - 250 g de riz
- 200 g de tomates coupées en morceaux
- ½ c. à café de paprika doux en poudre
- sel
-
1
c. à café de fond de volaille en pâte maison
lub 1 cube de bouillon de poule - 1 c. à café de basilic déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 20 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 502 kcal / 2101 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Błonnik
- 5.6 g