Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

4.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    60 g
  • de pecorino (opcjonalnie)
    30 g
  • échalote (30 g)
    1
  • de lardons
    150 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'eau
    1200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ¾ c. à café
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    350 g
  • œuf
    1
  • jaunes d'œufs
    3
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668.9 kcal / 2798.7 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 30.1 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 974.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...