Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

4.2 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 30 g de pecorino (opcjonalnie)
  • 1 échalote (30 g)
  • 150 g de lardons
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1200 g d'eau
  • ¾ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
  • 1 œuf
  • 3 jaunes d'œufs
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 974.7 mg
Białko 28 g
Kalorie 2798.7 kJ / 668.9 kcal
Tłuszcz 30.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...