Spaghetti alla carbonara

4.4 198 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
    40 g
  • de pecorino (opcjonalnie) coupé en morceaux (3 cm)
    30 g
  • de guanciale détaillé en dés (voir Conseils)
    150 g
    150 g de pancetta, détaillé en dés (voir Conseils)
  • d'huile d'olive extra vierge
    15 g
  • œuf
    1
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    3 pincées
  • eau salée pour la cuisson des spaghetti
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 579.4 kcal / 2424.3 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 61.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 453.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...