Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g de pecorino, coupé en morceaux (3 cm) (opcjonalnie)
-
150
g de guanciale, détaillé en dés (voir Conseils)
lub 150 g de pancetta, détaillée en dés (voir "Conseil(s)")) - 15 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 3 pincées de poivre noir moulu
- 1 pincée de sel
- 320 g de pâtes sèches, type spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mon petit hachis Parmentier
1 Std.
Linguine aux champignons et aux lardons
30 Min
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45 Min
Miso carbonara udon
25 Min
Omelette à la grecque
35 Min
Omelette jambon-épinards
35 Min
Spaghettoni à la carbonara
20 min
Spaghetti carbonara express
25 Min
Omelette aux champignons et aux herbes
30 Min
Escalopes milanaises et spaghetti à la tomate
1 Std.
Tagliatelle aux cèpes et au parmesan
40 Min
Spaghetti carbonara fraîches
1h 5min