Minestra di cavoletti con olio alla salvia

Minestra di cavoletti con olio alla salvia

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Olio alla salvia
  • 25 foglie di salvia fresca lavate e asciugate
  • 60 g olio extravergine di oliva
Minestra di cavoletti
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 550 g di acqua
  • 500 g di cavoletti di Bruxelles puliti
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • crostini di pane tostato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1.6 mg
Białko 293.5 g
Kalorie 1201.8 kJ / 287.2 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...